PPC Media / Google Ads Blog / Szerezz több ügyfelet!

Egy új megkeresés érkezett hozzánk:

„Adwords kampány menedzselésére szeretnék egy profi csapatot. Láttam a referenciáikat és hogy régóta a szakmában vannak, így Önökre gondoltam.
Kedves Attila, kérem hívjanak vissza a 06 30 1X3-4567-es telefonszámon.
Köszönettel: V. Antal”
 

Így folytatódok a történet:

Telefonon felvettük a kapcsolatot ajánlatkérőnkkel és egy személyes konzultációt leegyeztettünk. A meeting során felmértük vállalkozásának minden, az együttműködés szempontjából releváns szegmensét, célközönségét és gyorsan rájöttünk, hogy miért nem volt eddig igazán sikeres az online jelenléte leendő megbízónknak: Mindennemű marketing stratégiát nélkülözött eddig tevékenysége során és nem gondozott rendszerben!

Ez A probléma!

A legtöbben (marketingesek, döntéshozók) nem gondolkoznak kezdetben komplexen. Vagy csak Google Adwords kampánymenedzsmentre keresnek partnert, vagy csak keresőoptimalizálásra, vagy Facebook hirdetések létrehozására, vagy bármilyen szóba jöhető szolgáltatásra, vagyis egy eszköztől remélik sikereiket. „Na nekem ez az ami kell!” – felkiáltással.

Ahogy műlik az idő, előbb-utóbb rá kell jönnie mindenkinek, hogy valójában nem (csak) Adwords kampányfelügyelet kell, nem FB hirdetés kell, vagy keresőoptimalizálás, hanem több releváns látogató, több vásárló, …még több ügyfél!

Ennek a célnak a teljesülése érdekében csinálsz mindent! Igazából az, hogy ez a beteljesülés milyen online csatornán érkezik majd hozzád, az az esetek 99%-ában teljesen mindegy, csak működjön!
 

Az ügyfélszerzés legjobb módja:

A teljes körű megoldás! Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy egy velünk való együttműködés során nem csak hirdetői fiókjaidat akarjuk karbantartani! Az online marketingnek nem csak 1-1 ágazatát, lehetőségét vetjük be a cél elérése érdekében, hanem végigvesszük az értékesítési láncod egészét és ott segítünk vállalkozásod számra, hol szükséges.
– Webhelyedbe integrálunk és összekapcsolunk mindent eszközt, ami a pontos mérésekhez nélkülözhetetlen. Kielemezzük a weboldalald működését, mind a felhasználói élmény oldaláról (UI/UX), mind a Google technikai követelményei szempontjából és javaslatokat adunk a teljesítmény fokozására. A PPC hirdetések esetében megkeresünk minden csatornát, minden létező célzási megoldást, hogy elérjük a legolcsóbban és a legmegtérülőbb módon célcsoportod. Konkurenciaelemzést hajtunk végrebepozícionálunk a lehetséges piaci résbe, ha kell olyan stratégiát állítunk fel számodra, amely teljesen felborítja a nyugodt és unalmas online megjelenésed. Attól sem riadunk vissza, ha teljesen új webhelyet és céges arculatot kell létrehoznunk számodra.
Mindent az ügyfélszerzésnek rendelünk alá, ez a vörös posztónk!
 
PS.: Ne is várd el tőlünk, hogy csak Adwords fiókodban matassunk. Az önmagában ritkán okoz katarzist üzleti életedben. Hogy miért? Mert a már említett értékesítési lánc máshol is elszkadhat.
 

Néhány példa, hogy miért gondolkozz komplexen:

 
  • Lehet tökéletesen célzott Adwords fiókod, ha 3 hét múlva reagálsz egy megkeresésre, vagy csak egyszerűen túl magasak az áraid.
  • Lehetnek jó áraid, és megfelelően célzott hirdetői fiókod, ha olyan a weboldalad, hogy külön próbatétel azon bármilyen információt, terméket megtalálni, vagy azt megrendelni.
  • Lehet minden tökéletes, de ha a Google szempontjából nem jó a webhelyed és olyan rossz minőségi mutatókat kapsz, ami miatt vagy egyáltalán nem jelenik meg a hirdetésed, vagy több száz/ezer forintos kattintási költségért jut el hozzád a látogató – gyakorlatilag sohasem válik megtérülővé az a bizonyos ROI.
  • Lehet, lehet, lehet bármi. Ha csak egy dolog is hibádzik, akkor elszakad a lánc.

Pislákol mér az a kis lámpa ott a fejedben?  :)

Ha netán tovább gondolnád a dolgot, keress minket bátran! A megkeresés ingyen van :)