Page rank – Google PageRank, weboldal rangsorolás

A Google PageRank egy rendszer, amit a Google alapítói fejlesztettek ki, minden egyes oldalt pontoz a weboldalon található linkek mennyisége és minősége alapján. Miért is fontos ez a pontszám? Befolyásolja a weboldalunk rangszámát, segíti a keresőmotort (jelen esetben Google-t) megtalálni a legmegfelelőbb, legrelevánsabb keresési eredményt.
Itthon az internetezők 98%-a Google keresőt használ, így lényeges, hogy egy keresés esetén a weboldalunk hányadik helyen jelenik meg a Google kereső találati listáján

Hogyan növelhetjük ezt a pontszámot? Minőségi backlinkek használatával. A blacklink olyan link vagy hivatkozás, amely egy külső hivatkozásról a mi weboldalunkra mutat. Minél több hivatkozás mutat a mi weboldalunkra, annál “híresebb” lesz az oldalunk a Google PageRank rendszer szemében. Hangsúlyozandó a minőségi backlink rész. Továbbá pontszámunkat növelhetjük linképítéssel is, melynek az a célja, hogy minél több minőségi, erős link mutasson a mi weboldalunkra növelve ezáltal a pontszámunkat.

 

Vissza a fogalomtárba | Vissza a főoldalra