PPC Media / Google Ads kampánykezelés / Shopping hirdetések

Shopping hirdetések

 

Google Shopping hirdetések 20% árelőnnyel!

 

 

Shopping hirdetések webáruházaknak

2019 nyarán a magyar piacon is bevezetésre került a Google Shopping hirdetési forma, amelyet nem csak a hirdetők, hanem az ügynökségek is vártak. Mi, a PPC Médiánál már évek óta használtuk ezt az eszközt az export piacokon (így szereztük meg elsőként a Shopping vállalati minősítést, ami a mai napig csak 1 hazai ügynökségnek sikerült rajtunk kívül) és elmondhatjuk, hogy messze a legjobb konverziós eredményeket hozta összehasonlítva más hirdetési megoldásokkal, így joggal vártuk tőle, hogy a magyar hirdetők esetében is a legjobb megtérülést fogja elérni ez a kampánytípus. Érdekesség, bár nem meglepő, hogy nyugatabbra egy átlagos webáruház Google hirdetéseinek 70%-át a Google Shopping kampányok teszik ki! Hazai indulása óta egyértelmű, hogy eredményeit tekintve a várakozásoknak megfelelően termel, tényleg szenzációs megtérülési rátával szerzi a vásárlásokat itthon is. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy: egy standard webáruház esetében a kosár értékének 1,5-7% közötti költségen hozza a vásárlásokat, magyarul 100.000 Ft bevételhez 1.500 – 7.000 Ft közötti költség társul. Ez elég meggyőző :)

Shopping hirdetések a találati listán, asztali számítógépen

Példa a Shopping hirdetésekre

Shopping hirdetések a találati listán, mobilon

Példa a Shopping hirdetésekre

20%-os versenyelőny

A Google és az EU megegyeztek abban 2018 során, hogy a CSS (árösszehasonlító) szolgáltatókon keresztül érkező adattáblák 20%-os versenyelőnnyel vesznek részt a hirdetői harcban. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy egy adott hirdetési pozícióért 80%-os árat kell fizetnie a hirdetőnek 100% helyett! Örömmel jelentjük be, hogy a PPC Média szerződött CSS partnerén keresztül továbbadja ezt a kedvezményt ügyfeleinek! Szeretnél olcsóbban hirdetni? Érdekelnek a részletek? Kérj ajánlatot és felvesszük veled a kapcsolatot 1 munkanapon belül!

Mi kell az eredményes Shopping hirdetéshez?

Ahhoz, hogy a fentebb említett eredményt elérjük, több fronton szükséges lehet optimalizálásokat végrehajtani, többek között a weboldalon (különösen a termékek aloldalain és azok meta elemein, a konverziós folyamaton, és a shopping feeden), amiből a rendszer veszi az adatokat, mint például termékfotó és a termék ára. Ezek közül a Merchant Center és az adattábla kifejezetten fontos kulcsa a megtérülésnek, hiszen látjuk – tapasztaljuk, hogy ezt kell a lehető legprecízebben kidolgozni, hogy a felhasználók pontosan azt a hirdetést kapják, amire nekik szükségük van. Természetesen ezekben mind segítünk, ha úgy döntesz együttműködsz velünk.

Figyelj az árazásra

A Google a Shopping hirdetés segítségével már a találati lista élén, a szöveges találatok felett megjeleníti a termékhirdetést annak fotójával, árával és a forgalmazójával együtt. Mobilon és asztali számítógépen is first view-ba egyből a keresett termék fotójával és árával találkoznak a felhasználók, ahonnan csak egy gombnyomás a vásárlás! Hangsúlyozzuk, hogy ez a hirdetéstípus jelenik meg elsőként a találati listán, ezért szinte biztos, hogy erre fog rákattintani a felhasználó és ha versenyképes árat tud adni a hirdető, akkor garantált a kimagasló megtérülés.

Kérj ajánlatot kampánykezelésre

  • Az általunk kezelt havi min. hirdetési költés 500.000 Ft/platform (Google Ads, Facebook stb.)
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.