PPC Media / Google Ads kampánykezelés / Display hirdetések

Display hirdetések

 

 

 

Márkaépítés elengedhetetlen eszköze a Google Display hálózata (GDN).

Jelenleg több millió webhely szerepel a GDN-en, amely folyamatosan bővül, így hatalmas elérést lehet biztosítani mindamellett, hogy az üzenetet csak releváns felhasználók látják majd.

Hirdetéstípusokat tekintve szöveges, képes, esetleg animált formátumú hirdetések indítására van lehetőség, ahol az árazás vagy CPC (kattintás), vagy CPM (ezer megjelenés) alapon történik.

A legtöbb hirdetéscélzási lehetőség itt áll rendelkezésünkre. Lehet célozni demográfiai adatokra, egyéni érdeklődésre, weboldal témákra vagy akár konkrét webhelyekre, amelyeken mindenképpen jelenjen meg hirdetés, ha van erre lehetőség. Akkor sincs baj, ha egy olyan videó mellett szeretnéd a hirdetésed elhelyezni a YouTube-on, ami számodra releváns, hiszen ez is megoldható. Amennyiben ennél szofisztikáltabb megoldással szeretnél élni, akkor lehetséges különböző csoportokat képezni weboldallátogatók, vagy más – akár email – adatbázis alapján, de ha így nem elég nagy az elért felhasználók száma, akkor a rendelkezésre álló mintát alapul véve hasonló felhasználókat is utol tudunk érni a Google segítségével.

A remarketing célzásról már biztosan hallottál, a dinamikus remarketing használata webshopok esetében szinte kötelező, hiszen amellett, hogy extrém releváns a célzása, látványosan növelheti a konverziók számát.

Ezek a felsorolt megoldások még mindig csak egy része a Google Ads Display célzási lehetőségeinek, de Te most nem azért vagy itt, hogy bemagold őket, hanem hogy ez a kis ízelítő felkeltse az érdeklődésedet. :)

A Google Display hirdetések és célzási megoldások akkor is hasznos társunk lehet, hogyha olyan termékünk vagy szolgáltatásunk van, amelyre kevés keresés érkezik és nem tudunk megfelelő számú ügyfelet begyűjteni. Többször találkoztunk már ilyen témával, pl.: „luxus kutyaház”, ahol még azt a szintet sem érte el a keresések száma, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy a Google Ads hirdetést jelenítsen meg a találati listában. Ekkor egy olyan display célzás, ami a gazdag kutyatulajdonosokat célozza megoldás lehet a problémára.

Kérj ajánlatot kampánykezelésre

  • Az általunk kezelt havi min. hirdetési költés 300.000 Ft/platform (Google Ads, Facebook stb.)
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.